Accessibility Tools

Πλιγούρι με σπανάκι, μυρωδικά, αγγούρι φρέσκο και τουρσί

Πλιγούρι με σπανάκι, μυρωδικά, αγγούρι φρέσκο και τουρσί

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την απλούστατη αλλά αρωματική και χορταστική συνάμα συνταγή για σαλάτα, που δεν προϋποθέτει να βράσουμε το πλιγούρι, αλλά μια άλλη μέθοδο για να φουσκώσει.

Υλικά

  • 1 φλιτζ. πλιγούρι (σπασμένο σιτάρι)
  • 3 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φύλλα σπανάκι, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. αγγουράκι τουρσί, σε φετούλες
  • 250 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα, κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. καλαμπόκι από κονσέρβα, στραγγισμένο
  • 1 πορτοκάλι, σε κύβους
  • 1/4 φλιτζ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Τοποθετούμε το πλιγούρι σε ένα μπολ, ρίχνουμε και καυτό νερό τόσο όσο να καλυφθεί. Καλύπτουμε το μπολ με μεβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 40΄-50΄ (ανάλογα με τις οδηγίες στη συσκευασία).

Βήμα 2

Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 3

Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να αναμιχθούν οι γεύσεις. Λίγο πριν σερβίρουμε την ανακατεύουμε ξανά.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *