Accessibility Tools

Η πιο νόστιμη και ελαφριά σαλάτα που έχεις φάει ποτέ.

Βαρέθηκες την κλασική σαλάτα; Αυτό το γρήγορο πιάτο θα απογειώσει τα βράδια σου

Η πιο νόστιμη και ελαφριά σαλάτα που έχεις φάει ποτέ.

Ησαλάτα αποτελεί μια από τις πιο υγιεινές επιλογές για βραδινό γεύμα. Η κατανάλωση σαλάτας το βράδυ μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία και την ευεξία σας. Τι σου προσφέρει;

1. Είναι χαμηλή σε Θερμίδες.

2. Πλούσια σε Θρεπτικά Συστατικά (όπως βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Α, C, και K, καθώς και σε φυλλικό οξύ και κάλιο).

3. Βελτιώνουν την πέψη (Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα λαχανικά βοηθούν στη βελτίωση της πέψης και προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα)

Βαρέθηκες την κλασική σαλάτα; Αυτό το γρήγορο πιάτο θα απογειώσει τα βράδια σου

4. Ενυδατώνουν το σώμα (Η κατανάλωση μιας σαλάτας το βράδυ μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε υγρά, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος και της σωστής λειτουργίας των οργάνων).

5. Ρυθμίζουν το σάκχαρο στο αίμα (Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα με διαβήτη ή για όσους προσπαθούν να διατηρήσουν σταθερά επίπεδα ενέργειας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας).

6. Προωθούν την υγεία της καρδίας

7. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα ( βοηθήσουν το σώμα να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις).

Διάβασε επίσης: Αυτό το λαχανικό περιέχει διπλάσια βιταμίνη C από τα πορτοκάλια και τριπλάσιο ασβέστιο από το γάλα

Η σαλάτα της διατροφολόγου που θα θες να τρως ξανά και ξανά

«Βαρέθηκες την κλασική σαλάτα; Σε έχω μία εξαιρετική πρόταση για απόψε το βράδυ! Ζεστή σαλάτα με σπανάκι, ντομάτα και σουσάμι! Σε προκαλώ να την δοκιμάσεις και να μου πεις τις εντυπώσεις σου», λέει η Αλιόνα Στράτουλατ, Κλινική Διαιτολόγος- Διατριφολόγος.

Υλικά

Σπανάκι φρέσκο η κατεψυγμένο
Ντομάτα (ψιλοκομμένη)
Φέτα σε κομματάκια
Σουσάμι

Για τη σος:

Ελαιόλαδο
Βαλσάμικο
Χυμό πορτοκάλι

Βαρέθηκες την κλασική σαλάτα; Αυτό το γρήγορο πιάτο θα απογειώσει τα βράδια σου

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το σπανάκι και προσθέτουμε λίγο νερό.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαραθεί το σπανάκι για 4-5’.

Προσθέτουν τη ντομάτα, τη φέτα, το σουσάμι, τη σος και σκεπάζουμε για άλλα 5 -7 λεπτά.

Σερβίρουμε όσο είναι ζέστη η σαλάτα.

Εννοείται πως τρώγεται και κρύα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *