Accessibility Tools

Zucchini au gratin - Συνταγή Gresko

Κολοκυθάκια ογκρατέν με κατσικίσιο τυρί

Τα γκρατιναρισμένα φαγητά, με την ωραία, χρυσαφένια κρούστα, είναι η καλύτερη επιλογή για οποιοδήποτε τραπέζι. Για σίγουρο απολαυστικό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε  πάντα μια μπεσαμέλ.

Υλικά

  • 6 κολοκύθια μέτρια, σε ροδέλες ή λωρίδες
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο  
  • 120γρ. πεκορίνο τριμμένο  
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό χοντροκομμένο  
  • 100γρ. φρυγανιά  
  • 8 ντομάτες μέτριες, σε ροδέλες
  • 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ*
  • 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 6 φέτες κατσικίσιο τυρί (σε ροδέλες)

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο πεκορίνο και το βασιλικό.

Βήμα 2

Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με τη φρυγανιά. Στρώνουμε σε μια σειρά τα κολοκύθια. Απλώνουμε τις ντομάτες σε σειρά πάνω στα κολοκύθια. Ρίχνουμε το μισό περιεχόμενο του μπολ (πεκορίνο-βασιλικό) και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος απλώνουμε το κατσικίσιο τυρί.

Βήμα 3

*Για τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ: Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ προσθέτοντας το 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στους 180°C, για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *